ATLAS COPCO multibrandkompresszorra szakosodott szerviz

Ipari kompresszorok
professzionális telepítése és szervizelése

ATLAS COPCO multibrandkompresszorra szakosodott szerviz

Referenciák

ZT275 kompresszor karbantartás

A képeken bemutatjuk egy 275 kW-s, nagy teljesítményű, Atlas Copco gyártmányú, olajmentes kompresszor nagyjavítását is. Ezen a szinten már a kompresszorok ’ óriásairól’ beszélünk. Egy-egy fődarabnak már a kiszerelése, mozgatása sem könnyű feladat, nemhogy a hibátlan szerviz elvégzése.

Az ilyen nagy gépen különösen nagy munkát jelent a tökéletes tisztítás is, ami fontos a szerviz munka elvégzése, de a későbbi üzemeltetés szempontjából is. A képeken is követhető nagyjavítás különösebb gondok nélkül zajlott le, és a kompresszor, visszakerülve eredeti munkahelyére, folytatja feladatának végzését, biztosítja az adott üzem olajmentes levegővel való ellátását.

Gyöngyösoroszi bánya ipari kompresszor karbantartás

K-line Bt. szerelői időnként egészen különleges helyzetekben, körülmények között is dolgoznak. Itt megemlíthetjük például a Gyöngyösoroszi bányában, a külszíntől több száz méterre, föld alatt üzemelő, Atlas Copco gyártmányú, GA45 típusú elektromos kompresszort, mely a nagy mélységben alkalmazott fúrógépet látja el sűrített levegővel.

A kompresszornak már a lejuttatása sem volt egyszerű, mérete, tömege miatt. A gépet először szét kellett szerelni olyan méretű egységekre, melyek lehetővé tették a mozgatást, szállítást. Természetesen a kompresszor sérülékenységét is figyelembe véve történt a levitel. A földalatti ’ kompresszor ház’ helyét elérve, a lenti helyszínen került a gép újra összeszerelésre, beüzemelésre.

A kompresszor igényeiből’ kiindulva, figyelemmel kellett lenni a lenti szellőztetés színvonalára, a magas páratartalomra, és magas hőmérsékletre. E problémákat sikeresen lehetett megoldani és azóta is időről időre végezzük e kompresszor szervizét bányabeli körülmények között.

Uszályra telepített kompresszorok

Egy másik extrémnek mondható munkahelyszín volt kollégáink számára, amikor a Közgép által végzett hídfelújítás kapcsán, uszályra telepített, konténerben üzemelő, 90 kW teljesítményű, Atlas Copco gyártmányú, elektromos kompresszorokat szervizeltünk. Az uszály, még lehorgonyzott állapotban is állandóan mozog, imbolyog, rázkódik, ami nem hasznos a kompresszorok számára.

Az uszályon végzett szerviz munka, természetesen, avval kezdődött, hogy kishajón be kellett szállítani a szerelőket és minden szükséges anyagot a szervizhez. Szerencsére, ma már kijelenthetjük, hogy az extrém környezeti viszonyok között is sikerült jól szerepelni kollégáinknak és a gépeknek is. Ehhez szükség volt cégünk és kollégáink rugalmasságára is