ATLAS COPCO multibrandkompresszorra szakosodott szerviz

Ipari kompresszorok
professzionális telepítése és szervizelése

ATLAS COPCO multibrandkompresszorra szakosodott szerviz

Szerviz

K-line Bt. tevékenységi körét elsősorban a kompresszor szerviz jellemzi. A kompresszor szerviz terén cégünk az Atlas Copco csoport (Atlas Copco és Ceccato) berendezései szervizét végzi a legnagyobb mennyiségben és a legszélesebb felhasználói körben. Ennek okát két pontban tudjuk megadni.

1. Az Atlas Copco csoport termékeit ismerjük a legalaposabban, ezen a téren van a legtöbb tapasztalatunk, és nagyon jó a közvetlen alkatrész beszerzési forrásunk

2. A K-line Bt.-én belül több kolléga is hosszú időt töltött munkatársként az Atlas Copco cégnél a korábbi években.Kompresszor szerviz munkáink, fentiek ellenére, nem korlátozódnak az Atlas Copco csoport gépeire. Nagy tapasztalattal és jó alkatrész ellátással biztosítjuk más márkák kompresszor szervizét is. Itt megemlítenénk az Ingersoll Rand, Boge, Compair, Kaeser, Ecoair neveket is kompresszor szerviz vonalon.

Kompresszor szerviz tevékenységünket megközelíthetjük a kompresszorok jellemzői szerint is. K-line Bt. elsősorban az elektromos üzemű kompresszorok szervizét végzi, de megfelelő gyakorlattal rendelkezünk a dízel üzemű kompresszor szerviz témában is, azaz ezen kompresszorok szervizét is tudjuk vállalni. Az elektromos üzemű kompresszorok tevékenységünkön belüli dominanciáját az adja, hogy ezek az ’ ipari’ kompresszorok adják a magyarországi kompresszor állomány jelentősen nagyobb hányadát. Az elektromos kompresszorokon belül, mi egyaránt foglalkozunk olajkenéses és olajmentes kompresszorok szervizével is.

Kompresszor szerviz tevékenységünket megközelíthetjük a kompresszorok napi, vagy általános karbantartása oldaláról, de beszélhetünk a kompresszor szerviz terén időnként felmerülő nagyjavításról is. Az általános karbantartást nem szükséges részletezni, ez általában közismert. A nagyjavítás, hétköznapi megfogalmazásban, a kompresszor szerviz egy olyan speciális formája, amikor a kompresszor néhány évi munka, illetve gyárilag meghatározott mennyiségű futott üzemóra után, egy, a napi karbantartáshoz képest, jóval szélesebb körű megbontást, szerviz tevékenységet igényel. A nagyjavítás azt is takarja, hogy míg, a karbantartást, időnként egyes felhasználók saját maguk is elvégzik, a nagyjavítást csak a megfelelő mély ismeretekkel rendelkező szakszerviznek ajánlatos vállalni, mert a legkisebb szakszerűtlenség is nagy anyagi károkat is okozhat a kompresszorokban.

Kompresszor szerviz tevékenységet illetően említeni szükséges, hogy a gyors ’ szerviz reakció’ érdekében jelentős alkatrész raktárral is rendelkezünk, bár egyre nagyobb figyelmet fordítunk a gyors, rugalmas alkatrész beszerzésre is, hogy kompresszor szerviz tevékenységünk viszonylagos kedvező árszintjét megőrizhessük.

Havaria jellegű kompresszor üzemeltetési problémák esetén, igyekszünk néhány órán belül, de maximum 24 órán mindenképpen, biztosítani a meghibásodott kompresszor javítását, üzembe vissza állítását. E kompresszor szerviz tevékenységet segíti több, Volkswagen típusú, speciálisan fölszerelt, berendezett szerviz kocsink is.

Kompresszor szerviz vonalon tevékenységünket kétféle megközelítéssel lehet még jellemezni. Vannak az olyan kompresszor szervizek, ahol a felhasználók jelzése alapján végezzük a gépek karbantartást, és van ahol szerviz szerződés adja az együttműködés alapját. A szerződéses kapcsolat azt jelenti, hogy teljesen levesszük nemcsak a karbantartás, de a gépek üzemóra és műszaki állapot szerinti ellenőrzésének a terhét is, az üzemben tartó válláról.

 

A kompresszor szerviz nálunk széles értelemben is érthető, ami azt jelenti, hogy mi, a hagyományos értelemben vett kompresszor szerviz mellett, figyelünk a kiegészítő berendezések karbantartására, sőt a termelt sűrített levegő minőségére is. Az e téren szükséges eszközökkel is foglalkozunk, azaz komplexebb az a kompresszor szerviz tevékenység, amit biztosítunk kis és nagy partnereinknek.